Mindfulbizz spacer IAM IAM IAM TEAM IAM CONTACT
Aandachttrainingen voor particulieren en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek

Mindfulbizz - Mindfulness

Het is aandacht die kleur geeft aan bloemen,
geur aan vers gemaaid gras, smaak aan wijn,
en gezang aan vogels

Mindfulness-oefeningen vormen de kern van al onze activiteiten. Ze voorkomen stress en helpen u heldere beslissingen nemen. De basis is aandacht.

2500 jaar ervaring

Indiërs zijn al eeuwen vertrouwd met vipassana, letterlijk: helder zien. Een techniek die helpt om naar dingen en problemen te kijken zoals ze écht zijn – zonder maatschappelijke, emotionele  of religieuze vertroebeling.

Het Westen ontdekte Mindfulness in de jaren zeventig via Jon Kabat-Zinn, een professor aan het Universitaire Ziekenhuis van Massachusetts. Hij ontwikkelde een op vipassana gebaseerde techniek om de stress van zijn patiënten flink te verminderen. Zijn Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) verminderde angst en pijn en verhoogde de psychische weerbaarheid.

Die oefeningen vormden later de basis voor de cursus Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Zindel V. Segal. Dr. David Dewulf introduceerde MBCT in België.


MBCT zorgde voor een echte doorbraak van Mindfulness in de westerse wereld. Intussen tonen tientallen wetenschappelijke studies de waarde aan van deze benadering

Dr David Dewulf heeft speciaal voor mensen die meer geëngageerd in het werkveld en het leven willen staan de Mindful Box (TM) gecreëerd.

Mindful Box (TM) is een meditatieve verdiepingsdag met reflectie. Klik hier voor meer informatie.

Een overzicht van ons ruim aanbod van Mindfulness MBCT-MBSR trainingen vindt u op onze site www.aandacht.be !