Mindfulbizz spacer IAM IAM IAM TEAM IAM CONTACT
Aandachttrainingen voor particulieren en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek

Hoe leert u Mindfulbizz?

Wat je zelf ontdekt, schenkt innerlijke kracht

MINDFULBIZZ leer je niet uit een boek. Theorieën en concepten zijn nuttig als ondersteuning en ordening van je ervaring van iedere dag. Het dagelijkse leven en het huidige moment worden evenwel je belangrijkste oefenveld. Je eigen ervaring is je belangrijkste leraar.

Een gefocuste geest in vier stappen

 

1. Innerlijk potentieel als basis

U heeft elk uw eigen obstakels te overwinnen. Het beste resultaat bereikt u als u  uw hindernissen tijdens de training zelf neemt. We vertrekken altijd van uw innerlijke capaciteiten. Want dat levert het beste resultaat op.

Concreet: korte en krachtige oefeningen vergroten uw vertrouwen in uw eigen capaciteiten. En geven u de stabiliteit die nodig is om verstandig te beslissen.

 

2. Onbewuste mentale processen herkennen én bijsturen

Ons verstand is voortdurend in de weer: we denken aan problemen, reageren op onze omgeving, en worden overmand door emoties. Het raderwerk binnenin staat nooit stil. Ook al zijn we ons niet altijd bewust van al die activiteiten. Gevolg: onze stress kan ongemerkt groeien. Tot hij plots te groot is.

Concreet: We gaan specifiek op zoek naar die processen. We krijgen inzicht in onze eigen onbewuste gedachtegang. Dat geeft al veel mentale rust. Bovendien kunnen we die onbewuste processen nu ook bijsturen en zo stress in de toekomst vermijden.

 

3. Emotionele intelligentie oefenen

Om oordeelkundig te beslissen moeten we onze onbewuste stroom van informatieverwerking leren hanteren. Want die train of thoughts en de geassocieerde emoties vertroebelen objectieve oordelen en zadelen ons op met onnodige stress.  

Concreet: we leren hoe we die gedachten en emoties kunnen identificeren én loslaten. We krijgen zicht op onze geconditioneerde reacties. En we kunnen kiezen om op een nieuwe manier te antwoorden op onze moeilijkheden.

 

4. Nieuwe denkpatronen aanleren

Beheersen we de focustechniek? Dan passen we die meteen toe. We bekijken gekende problemen door een nieuwe, objectieve bril. Zonder emoties, en met onze volledige aandacht bij de kern van het probleem. En bedenken creatieve en intelligente oplossingen.

Concreet: we bestuderen vier klassieke denkpatronen. Die leren we bijsturen: we halen de negatieve invloeden eruit om tot een meer vermogende toestand te komen.