Mindfulbizz spacer IAM IAM IAM TEAM IAM CONTACT
Aandachttrainingen voor particulieren en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek

Trainingsaanbod - Andere

Leven is zoals stroomopwaarts zwemmen, als je stopt ga je achteruit

 

Speedreading

Krijg je ook een overmaat aan informatie om na te lezen of om te verwerken?

Deze 2 trainingssessies helpen je door een stappenplan om efficiënt en op hoge snelheid informatie te scannen en verwerken.

 

Workshop “Werken en leven vanuit je kernkwaliteit”

Kernkwadranten®, Situationeel Leidinggeven benoemt kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën en brengt je persoonlijke kracht als leidinggevende in het licht.

 

Workshop “Diversiteit en inclusie vanuit Persoonlijkheidstypen”

MBTI – Myers Briggs Type Indicator® brengt verschillen tussen mensen in kaart en benoemt je kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen, beschrijft hoe mensen vanuit deze verschillen elk op hun manier communiceren en omgaan met veranderingen, problemen, conflicten,…

 

Coaching rond interne emotionele weerstanden en angsten (EMDR)

Telkens Marc op het werk een presentatie moet geven, zweet hij doodsangsten uit.  Hij kent nochtans zijn materie, is doorgaans een vlotte prater en bereidt zich altijd goed voor.  Hij begrijpt niet waarom hij daar nu altijd zo zenuwachting voor moet zijn.


Soms is onze angst voor bepaalde situaties compleet irrëel en toch kunnen we ons er met ons verstand niet over zetten.  Met een eenvoudige methode brengen we uw angst tot rust zodat u in de toekomst gelijkaardige situaties met vertrouwen tegemoet kan treden.

 

Coaching bij traumaverwerking (EMDR)

Het bankkantoor waar Ida werkt, werd enkele maanden geleden brutaal overvallen door 3 gemaskerde en gewapende mannen.  Alle collega’s lijken het voorval goed verwerkt te hebben.  Alleen Ida krimpt in elkaar telkens de voordeur van het kantoor openzwaait en er een klant binnenstapt. ’s Nachts schiet ze vaak wakker van de nachtmerries.

Als boekhouder is Ivo altijd zeer contentieus begaan geweest met zijn werk, waarvoor hij al jaren zeer gewaardeerd wordt.  Na een vermoeiende periode maakt hij dan toch een fout met financiële gevolgen voor zijn bedrijf en krijgt daarvoor een enorme uitbrander van zijn baas.  Hoewel hij van zijn baas met een schone lei mag herbeginnen, kan Ivo het voorval niet vergeten.  Hij is sindsdien niet meer dezelfde, vergeet dingen, krijgt zijn werk niet rond, klaagt over pijn in zijn nek.

Sommige gebeurtenissen zijn emotioneel zo aangrijpend dat we ze moeilijk verwerkt krijgen.  Medewerkers die een ongewone stress reactie of disfunctioneel gedrag ontwikkelen na dergelijk voorval, kunnen in een paar coaching sessies eenvoudig geholpen worden met deze verwerking zodat ze weer gewoon kunnen functioneren.

 

Trainingen en coaching in communicatievaardigheden

Luisteren, assertief communiceren, overtuigend communiceren, geweldloos communiceren, moeilijke gesprekken, feedback gesprekken, functioneringsgesprekken, verzuimgesprekken, gesprekken als vertrouwenspersoon in het kader van de pestwet, interviewen, vergaderen, presenteren.